De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rond Schoneveld, het culturele wijkcentrum in Houten Zuid-West. Reden: er zijn iets te veel druppeltjes tussen de platen van de dakbedekking doorgesijpeld, met grote schade tot gevolg. Gaat een bouwfout leiden tot de sloop van Schoneveld?

Toen het wijkcentrum gebouwd werd was ik er niet echt van gecharmeerd. Het leek wel een molshoop! Totdat ik er voor het eerst binnenkwam. Wat een heerlijk licht gebouw. En wat wordt er veel gedaan! Allerlei activiteiten die kinderen laten kennismaken met cultuur, zoals een uitgebreide kinderbieb en diverse muzieklessen. De kleintjes spelen in de peuteropvang. Daarnaast zijn mensen van Reinaerde hard aan het werk om allerlei creatieve dingen te maken, leuke cadeautjes die je bovendien in hun winkel kunt kopen.

En verder? Er wordt gesport en gezongen, gegeten en vergaderd. Ook Omroep Houten heeft hier onderdak. Nee, dit wijkcentrum willen we niet missen. Er is zelfs een ’Ode aan Schoneveld’ geschreven. Binnenkort volgt de ontknoping: wordt Schoneveld gesloopt of opgeknapt?