De zomervakantie komt er weer aan. Wat zijn jullie plannen? Wordt het dit jaar weer eens Zuid-Frankrijk?
Wil je het reizen een beetje leuk houden, dan is het fijn om de rit op te knippen en onderweg te overnachten. Maar waar doe je dat als je niet in zo’n vreselijk Formule-1-geval wilt bivakkeren? Kies voor een gezellige b&b, of zoals de Fransen zeggen: een chambres d’hôtes. Dit adresje is te leuk om geheim te houden: La Brocantine in Fontaine-Française.

Fontaine-Française, een prachtige plaatsnaam voor een slaperig stadje in de Côte-d’Or. Het ligt op zo’n 40 km ten noordoosten van Dijon, een stad waar je gemakkelijk een dag kunt rondneuzen en lekker kunt eten.

Zo wordt overnachten wel heel erg leuk!

Maar dan, La Brocantine zelf. Wat een heerlijk onderkomen! Je wordt ontvangen door Ellen en Cyrille, de vriendelijke eigenaars van deze chambres d’hôtes. Ze hebben de b&b, de ruime bovenetage van hun huis, sfeervol ingericht met, jawel, brocante. Een riante tuin, met barbecue, nodigt uit om lekker buiten te zitten. ‘s Ochtends staat er beneden een uitgebreid ontbijt voor je klaar met zelfgemaakte jam en vers brood.
Wat zo grappig/verleidelijk is: alles uit de inventaris van je overnachtingsadres is te koop! Word je verliefd op een tafeltje, die mooie flesjes of op het bed waarin je slaapt? Inpakken en meenemen!
Dus houd een beetje ruimte over in je auto… (hmm, dat bed, misschien is laten bezorgen toch slimmer…)

La Brocantine vind je ook op Facebook