Even tot jezelf komen bij Sans Parure

Google. Ik weet niet waar je aan moet denken bij die naam, maar ‘sfeervol’ is niet het eerste woord dat mij te binnen schiet. En toch, dankzij deze bekende zoekmachine kwamen wij een paar jaar geleden terecht bij een charmante chambres d’hôtes in de Auvergne: Sans Parure. Slingerende weggetjes door een groen landschap brachten ons naar deze prachtige locatie.

We hadden vooraf geboekt voor een overnachting op onze reis naar Uzès.

Hoe zou het ons hier bevallen?

Werkelijk, wat wij hier mochten ervaren overtrof al onze verwachtingen. Van het hartelijke welkom door Jacqueline en Daan, de verzorgde kamers, tot het geweldige ontbijt in de tuin, alles was uit de kunst en onvergetelijk.

En nu wil je natuurlijk meer weten. Wat biedt Sans Parure allemaal?

Niet alleen vind je er twee prachtige gastenkamers, elk met een aparte douche en toilet; er zijn ook twee vakantiehuisjes en een klein aantal kampeerplekken.
Heb je geen ‘s avonds zin om te koken? Jacqueline en Daan ontvangen je hartelijk als gast aan tafel, in Frankrijk bekend als table d’hôte.

En dan het ontbijt dat de volgende ochtend op je wacht …

Entree
Sans Parure overzichtsfoto
Brocante
Chambre cocquelicot Sans Parure

Een winkeltje ‘Dans le fournil’ met brocante en zelfgemaakte lekkernijen, wat boerderijdieren, een pluktuin en een plonsbad maken het erf van Sans Parure tot een gezellige plek. Maar wat ons het meest trof was de prachtige omgeving. De natuur, de stilte – alsof de tijd heeft stilgestaan.

In het ene dagje dat wij er verbleven kwamen we al helemaal tot onszelf. We zetten onze reis met een beetje weemoed voort. Waarom vertrokken we eigenlijk ook alweer?

Je kunt er zeker van zijn: wij gaan nog een keer terug naar Sans Parure. Niet voor één nachtje, maar minstens voor een week!

Toe aan jezelf? Even onthaasten? Op naar Sans Parure, een pareltje in de Auvergne.