Na een lange winter is het eindelijk zover: de tijd om weer naar buiten te gaan is aangebroken. En wat is er veel leuks te doen! Er wordt er van alles georganiseerd aan food- en muziekfestivals, beurzen en wandeltochten.
Erg gezellig allemaal, maar wij genieten er ook enorm van om het groen in te duiken, de natuur in. Even niet zoveel mensen om je heen. Een stevige wandeling of fietstocht maken. Wat je ook doet, als je zo lekker buiten bent krijg je wel trek. Een voedzame lunch kun je dan wel gebruiken.
Speurend naar een leuk lunchgerecht voor het voorjaar kwam ik terecht op de website Voedzaamensnel.nl. Hier vind je allerlei tips en recepten voor gezonde maaltijden waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan. Ik koos voor een frisse wrap. Heerlijk tijdens een picknick onderweg!

Wrap van ei met zalm, peen, komkommer en rucola

Voor 2 porties heb je nodig:
• Eieren – 3 of 4
• Zalm – 100 gram, gerookt
• Winterpeen – 1
• Komkommer – ½
• Rucola – 50 gram
• Peper – naar smaak
• Olie – 2 eetlepels

eierschalenlinten van peen en komkommereierwrap met zalm en rucola, nog niet opgerold2 opgerolde eierwraps met zalm en rucola

Zo maak je de wraps:
• Kluts de eieren en bak er 2 omelets van in een ruime pan met wat olie;
• Laat de omelets afkoelen;
• Schaaf ondertussen linten van de komkommer en de peen;
• Leg een omelet op een plank;
• Beleg de omelet met de helft van de komkommer en peen;
• Verdeel de helft van de zalm erover en vervolgens de rucola;
• Breng op smaak met een snufje peper;
• Rol de wrap strak op;
• Maak op dezelfde manier de tweede wrap klaar;
• Snijd de wraps doormidden;
• Wikkel de wraps per stuk stevig in aluminiumfolie en neem ze mee in een bakje.

Houd je niet van zalm? Kies dan bijvoorbeeld voor gerookte kipfilet. Sowieso kun je prima variëren aan de hand van dit basisrecept. Een lekkere tapenade erop lijkt mij ook wel een goed idee. Maar of dat handig is onderweg…