Herfst, het is weer pompoentijd! Waar de een gruwelt van pompoensoep, loopt bij een ander het water juist in de mond. Het handige aan pompoenen is dat de smaak niet erg sterk is; je kunt gemakkelijk een eigen draai geven aan je pompoentaart of pompoensoep.

Als ik pompoensoep maak gebruik ik vaak een basisrecept uit de Allerhande. Nu ben ik zo’n kok die tijdens het koken gaat variëren, ik kook uit de losse pols. Een recept met exact omschreven ingrediënten moet je van mij niet verwachten.
Maar goed, wat gaat er deze keer in de pompoensoep?

ingrediënten pompoensoep 2vriendinnen.nl• 1 flespompoen
• 2 uien
• 1 rode en 1 gele paprika
• 2 tenen knoflook
• kastanjechampignons
• 2 kippenbouillontabletten
• 1,25 liter water
• kokos (2 flinke eetl)
• koriander (uit een potje)
• paprikapoeder/(cayenne)peper naar smaak
• oregano
• olijfolie

 

In een grote deegkom doe ik olijfolie met wat oregano en koriander. Even doorroeren. De uien, stukken pompoen met schil, knoflook, stukken rode en gele paprika hussel ik vervolgens in die deegkom door elkaar. Verder volg ik het AH-recept. Na het pureren voeg ik de (even aangebakken) champignons, de kokos en extra koriander toe. Paprikapoeder en eventueel andere kruiden kun je naar smaak erbij doen om de soep pittiger te maken. Tot slot roer ik er wat kookroom doorheen. Je kunt deze soep trouwens ook heel goed met kokosmelk maken.

bord met pompoensoep, bruin broodje ernaastDe maaltijdsoep serveer ik met notenbrood erbij, zo blijven we in herfstsfeer.

Ik zou zeggen: ga lekker uitproberen en ontdek welke pompoensoep jouw favoriet wordt.