In Den Bosch hebben ze banketbakkerij Jan de Groot waar je de lekkerste Bossche bollen kunt kopen. Als je het goed wilt doen dan bestel je een sjekladebol (chocoladebol), zoals ze dat in Brabant ook wel noemen. Een andere bekende plek die je niet mag missen, als je in Den Bosch bent, is de Sint-Janskathedraal, een imposant gebouw dat wordt gezien als een van de belangrijkste werken in West-Europa.

Sound of Silence Claire MorganNaast alle heel bekende toeristische trekpleisters in deze levendige stad is er nog een museum dat de moeite waard is om te bezoeken: Het Noordbrabants Museum. Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is dat er een zeer modern gebouw achter de klassieke gevel schuilt.

Diverse zalen met verschillende exposities laten je kunst door de geschiedenis heen zien. Ook kun je Brabant in de tijd van de Romeinen beleven. De zaal die iedereen zal aanspreken is de zaal met ‘Het Verhaal van Brabant’. Je ontdekt hier de geschiedenis, cultuur en kunst van Brabant waar natuurlijk Vincent van Gogh en Jheronimus Bosch niet in ontbreken.

Tijdens ons bezoek mochten we genieten van de prachtige werken van Claire Morgan in de expositie ‘The Sound of Silence’ (zie foto’s).

Het museum is een echte belevenis met een breed aanbod waar niemand zich bij zal vervelen. Ook voor de jongste bezoekers is er genoeg te doen.

Met bijvoorbeeld de Bankgiroloterij VIP-kaart kun je het museum gratis bezoeken.