Koud een week geleden stond half Nederland nog op de schaats. En toen, ineens, toen was het lente.

Iedere keer vind ik het genieten, die afwisseling in jaargetijden, maar het meest dierbaar is mij het begin van de lente. Dat kwetsbare. Dappere krokusjes die bloeien terwijl er nog sneeuw ligt, en aankondigen: “Het duurt niet lang meer!”.

Als kind wist ik precies wanneer het lente werd. Begin maart, onderweg naar mijn jarige oma, speurde ik de weilanden af om ‘mijn’ eerste lammetje van het jaar te zien. 100% trefkans! Dat was voor mij het teken dat het voorjaar begon.

Heerlijk vind ik het, deze tijd van het jaar. Die eerste keer weer in het zonnetje op het balkon. De eerste kijkers bij ons vogelhuisje. Weten dat er nog héél veel mooi weer aankomt (toch?).

Voorjaar, echt een tijd om zelf weer actief te gaan worden. Wat ga jij doen? We sommen wat mogelijkheden op:

  • ga lekker aan de wandel,
  • doe mee met een bloesemfietstocht,
  • begin je eigen terrasjestest,
  • bezoek een (food-)festival, liefst in de openlucht,
  • ga eindelijk dat boek lezen, even zitten in een zonnig hoekje,
  • tussendoor een ouderwetse voorjaarsschoonmaak kan natuurlijk ook.

Wat geeft jou energie?