Kant-en-klaar maakbaar versus Koop een koe

In deze tijd van vlug klaar is het steeds lastiger om een echt lekker stukje vlees op je bord te krijgen. Supermarkten liggen vol met bewerkt vlees met allerlei toevoegingen. Als je achterop het pakje gehakt kijkt dan staat er doodleuk: afkomstig van diverse locaties. Smakelijk. Dan ga je toch naar de slager? Ja, dat kan maar ook bij de slager zie je een toename van diverse soorten vlees van het type snel klaar en vooral met veel vullingen als kaas e.d., weliswaar van een totaal andere kwaliteit en in ieder geval lekkerder maar het is toch niet wat ik zoek. Ik zoek echt puur en eerlijk vlees.

Tijdens de zoektocht naar een lekker stukje puur en eerlijk vlees, waarbij er kilometers op de fiets werden afgelegd naar de plaatselijke plattelands- en de biowinkel, was de conclusie dat het toch eenvoudiger en goedkoper en zeker zonder nat pak moest kunnen.

Gelukkig was daar Facebook dat mij attendeerde op het bestaan van koopeenkoe.nl, tegenwoordig Grutto. Eerlijk vlees van vrolijke koeien crowdfunden met andere mensen uit het land.

Na me goed ingelezen te hebben, je kunt namelijk voor allerlei soorten blije koeien kiezen, besloot ik te gaan voor het proefpakket van een koe uit Baambrugge.

Kort na mijn bestelling kreeg ik regelmatig een update: je koe is verkocht, je koe is onderweg naar de slacht – dat vond ik dan wat minder – tot dan eindelijk je koe is onderweg! En jawel, de bel ging en een vriendelijk jongen overhandigde mij mijn koe in een handzame doos.

Gelijk alle pakketjes vlees in de vriezer en het lijstje erbij gehangen (handig, zo houd je bij wat je nog hebt).

Oké, de euforie legde het even af tegen mijn eerste blik op mijn ontdooide pakje gehakt. Het zag er anders uit dan in de winkel …. Mijn verwende stadsoog heeft even geknipperd en ik heb snel koopeenkoe.nl geraadpleegd. Gelukkig, het hoorde zo. Zo ziet echt onbewerkt vlees er dus uit.

In de pan ermee, op het bord en …. en … en dan toch met enige aarzeling mijn eerste hap genomen en nog een. Jeetje, wat een rare gewaarwording om de echte smaak van vlees te proeven. Als snel volgde de biefstuk, tartaar, stooflappen etc. en ik kan niets anders zeggen dan dat het echt veel lekkerder is.  De follow-up is ook goed: wat vind je ervan en heb je nog tips?

Ben ik om? Ja, ik ben overtuigd door de kwaliteit, de herkomst, het gemak en de prijs van het vlees en gevogelte van Grutto.

Ben jij ook op zoek naar puur en eerlijk vlees? Probeer dan ook eens zo’n  proefpakket.