Verborgen in de Bourgogne ligt het kleinschalige vakantiepark ‘La Bonne Vie’. Dit park, dat zeer geschikt is voor families met jonge kinderen, ligt in het gebied dat ook wel de goudkust van de Bourgogne – Côte d’Or – wordt genoemd.

La BonneVie is het park dat Peter Bredie ooit begon, jaren geleden gooide hij het roer om en startte met de bouw van La Bonne Vie. Inmiddels hebben  Sébastien Bernard en Marianne Bernard-Bakker het stokje van Peter overgenomen.

menhir omgeving La Bonne Vie
menhir – waan je even Asterix

Het kleine park begon met 3 vakantiewoningen in de verbouwde stallen en enkele campingplaatsen. Al snel werd het park uitgebreid met een mooi zwembad en een aantal vrijstaande vakantiehuisjes.

Het park is uitermate geschikt voor gezinnen met jongere kinderen maar ook tieners kunnen zich er prima vermaken. Het terrein is veilig en er zijn voldoende mogelijkheden voor de kinderen om zich uit te leven (trapkarren, tafeltennis, schommels e.d.). La Bonne Vie heeft inmiddels een kleine schare dieren die niet vies is van wat extra aandacht van de vakantiegangers. Door de overzichtelijkheid van het park kun je als ouder ook even achterover leunen.

Elke dag kun je vers brood bestellen voor de volgende dag. De plaatselijke bakker levert het brood ’s morgens af en het kan in het winkeltje afgehaald worden. In het hoogseizoen kun je dagelijks gebruik maken van de restauratieve voorzieningen.

La Bonne Vie ligt aan de door de Romeinen aangelegde Via Agrippa, die onderdeel uitmaakt van een aantal op kaart beschreven wandelroutes.

Wil je toch wat verder kijken dan het vakantieterrein dan is er genoeg te doen in de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Autun en Beaune, de boeddhistische tempel in la Boulaye of Parc Les Combes.

Ook voor mindervaliden is La Bonne Vie een goed vakantieadres.

Nog niet geboekt? Kijk dan eens op de website van La Bonne Vie.

 

wijnvat
wijnvat – bezoek een wijnmakerij