Denk je over een stedentrip naar Lissabon, maar heb je geen zin om dag in dag uit in de drukte te zitten? Wij vonden het perfecte adresje, net buiten de stad.

Heerlijk vind ik het, ronddwalen in een stad en me laten verrassen door parkjes en sfeervolle straten. Lissabon stond nog op het lijstje, en afgelopen juni ben ik er geweest. Maar weet je, hoe leuk ik het ook vind om een stad te bezoeken, daarna trek ik me het liefst terug op een rustig plekje. Jij ook? Dan moet je zeker even verder lezen.

Casa do hibisco

laantje met appartement op de achtergrondEen tweepersoonsappartementje in een grote groene tuin, vlak bij zee. Wat dacht je daarvan? Echt een droomplek. En wil je naar stad, dan ben je er zo. Binnen 10 minuutjes loop je naar het station (met liften, dus rolstoeltoegankelijk); in minder dan een half uur brengt de trein je naar Cais de Sodré, het treinstation aan de zuidwestkant van Lissabon. Daarvandaan loop je zo het centrum in.

Het vakantiehuisje is volledig ingericht en heeft supersnelle wifi. Geen tv, maar dat vonden wij geen probleem. Naast het huisje kun je heerlijk in alle rust buiten zitten.

Estoril

Het plaatsje waar wij zaten heet Sao Pedro do Estoril. rotskust bij Estoril, PortugalHet huisje staat in een mooie woonwijk, buiten het centrum van Estoril. In 10 minuutjes loop je naar de supermarkt, ideaal. En ga je de andere kant op, naar het station, dan kun je daar doorsteken en ben je zo bij de kust. Maak een mooie wandeling, er ligt een prima wandelpad, kijk naar de surfers terwijl je een pizzaatje eet bij Esplanada. Of nog beter, ga vis eten bij O Mira, een authentiek restaurant zonder poespas, waar je voor een heel vriendelijk prijsje kunt genieten van verse vis en heerlijke witte wijn.

Huisje huren?

Hebben we je genoeg lekker gemaakt? Neem dan snel contact op met Ana en Afonso, de meer dan vriendelijke en behulpzame verhuurders van Casa do Hibisco. Het huisje is ook te boeken via allerlei andere websites zoals Booking.com.

Wedden dat jij ook verknocht raakt aan dit adresje?

vakantiehuisje met terras in Estoril