Spotlight Event 2018, de eerste editie in maart voelt alweer als een tijd geleden. Een mooie locatie, Werkspoorkathedraal Utrecht, voor unieke producten en hun enthousiaste vertegenwoordigers.

In een kleine bescheiden stand hangen en staan producten die de aandacht trekken. Ze zijn een beetje mal, maar mooi mal. Het zijn windlichten, hangend en staand en geen een is hetzelfde. De windlichten hebben de naam ‘Plooi’ en ‘Kreuk’ gekregen. Ze zijn van porselein al dan niet met een lederen hengsel om ze op te hangen.

Stand MALproduct Spotlight Event

De ontwerpster, Wanda Entjes, vertelt dat ze altijd al gefascineerd was door zand, water en klei.

Als ze uiteindelijk de studie Product Design aan de HKU gaat volgen, komt ze in aanraking met o.a. porselein. Porselein en Wanda: liefde op het eerste gezicht.

Wanda experimenteert met materialen en ontdekt zo wat het doet onder bepaalde omstandigheden. Zo ontstond ook windlicht Plooi, door de hitte in de oven reageert elk windlicht weer anders en plooit elk windlicht als het ware naar zijn eigen identiteit.

Het product en het verhaal maakten dat we niet zonder windlichten naar huis zijn gegaan.

De producten van Wanda Entjes zijn te verkrijgen via de webshop Markita. Meer weten over deze mooie producten en hun verhaal? Kijk dan eens op de website van Wanda: MALproduct.nl, hier vind je ook fysieke verkoopadressen.

Goed om te weten: de windlichten kunnen ook in de vaatwasser, handig voor de lichten zonder hengsel.