Als er iets is wat ik graag doe, is het lezen. Sterker nog, ik moet me inhouden om het niet te doen. Een boek, een tijdschrift, het internet afstruinen op de iPad, mijn ogen raken nooit verzadigd van lettertjes.
Het liefst combineer ik lezen met liggen op de bank; vanwege mijn gezondheid lig ik regelmatig een poosje. En dan doet zich een probleem voor: hoe kun je én liggen én tegelijk lezen zonder lamme armen te krijgen? Hoe lees je een boek zonder het constant vast te hoeven houden? Natuurlijk, je kunt zittend lezen en een boek op je schoot leggen. Maar dan zit je constant met een gebogen nek; ook niet aan te bevelen. Hmm … Dit vraagt om een oplossing.

Een lieve vriendin gaf me de gouden tip: koop een Bookseat! Zo had ik gelijk een leuk doel voor verjaardagsgeld dat ik laatst gekregen had. Een zitzak voor je boek of tablet!
Bij het zoeken naar dit handige leeskussentje kwam ik ‘m op veel websites tegen, in allerlei kleuren en dessins. Ik koos voor een effen rode.

Eigenschappen van de Bookseat

De Bookseat heeft achterop een vakje voor een brilDe Bookseat is gemaakt van een zacht materiaal dat aanvoelt als suède. Het kussen is gevuld met kleine balletjes. Het is echt een lichtgewicht. Ik heb ‘m even op de weegschaal gezet: maar 246 gram! Geen probleem dus om hem op de een of andere manier op je schoot te zetten. Natuurlijk kun je ‘m ook op tafel voor je neerzetten – wat je wilt.

Handige details

Boven aan de Bookseat zit een lus om hem gemakkelijk op te pakken. Achter op het kussen zit een zakje met klep waar je bril in kan (ze denken ook aan alles :)). Maar het meest handige zit voorop: een transparant kunststof plankje dat met een verstelbaar elastiek vastzit. Hierdoor kun je je boek of tablet vastzetten op het leeskussen. Wil je een bladzijde van je boek omslaan, dan kantel je het plankje een beetje naar je toe. Echt handig.

Geschikt voor…

Zoals ik al zei kun je er prima een boek, een tablet of je mobiele telefoon op zetten. Een tijdschrift lukte mij niet, tenminste niet door het óp de Bookseat te plaatsen. Wel kun je het ervoor zetten en de Bookseat als steun erachter gebruiken.

Beveel ik The Bookseat aan?

Je raadt het al: ja! Het enige wat misschien een beetje tegenvalt is de prijs. Je koopt hem normaal gesproken niet onder de €30. Maar ik verwacht dat deze boekenzitzak heel lang meegaat, en het gemak dat je ervan hebt is het geld zeker waard. Ik ben fan!

Bookseat met boekBookseat met dik boekBookseat met iPad