Lichtjes, de geur van speculaaskruiden, een warme fleecedeken op de bank: hoera, december! Sinterklaas is het land weer uit, dus we kunnen ons helemaal uitleven met knusse kerstdingetjes in huis, of de deur uitgaan naar een sfeervol evenement.
Er is zo veel te kiezen…

Om je te helpen zetten wij wat tips op een rijtje:

schaatsen met olielamp in een vensterbank met bevroren ramen
beeld: knusutrecht.nl

Knus in Utrecht

Van 14 tot 16 december is de binnenstad van Utrecht extra knus. Niet alleen de kerstmarkten, ook literatuur en muziek dragen bij aan een warme sfeer. Wandel door de gezellige straatjes en schuif aan bij een optreden.

 

Kerstrondleiding in Museum Speelklok

Vanaf 12 december tot 7 januari is Museum Speelklok helemaal in kerststemming. Laat je verrassen door de vrolijke, magische sfeer. Echt een leuk uitje voor de kerstvakantie!

 

mooi verpakte kerstcadeautjes
beeld: Goysgenieten.nl

KerstborrelDoodle

Ga op donderdagavond 13 december creatief ontspannen bij Goy’s Genieten. Knutsel nog een kaart, een paar mooie labels of iets anders van papier tijdens deze gezellige kerstborrel.

 

Kerstconcert door vrouwenkoor Otherwise

Natuurlijk mag een kerstconcert niet ontbreken. Wat dacht je van een optreden van het veelzijdige vrouwenkoor Otherwise in Culemborg? Wees er snel bij, de kaarten gaan hard.

 

haven van Vreeswijk verlicht met kerstverlichting
beeld:invreeswijk.nl

Kaarslicht in Vreeswijk

Reserveer de avond van 12 december om naar Vreeswijk te gaan. Vanaf 19:00 uur wordt het oude plaatsje helemaal verlicht met kaarslicht. En er is meer: vanaf 16:00 uur ben je welkom op de kerstmarkt, er is een lampionoptocht, kerstmuziek, kortom alle ingrediënten voor een nostalgische avond in kerstsfeer.

 

Fijne feestmaand!