Het is weer december. Je struikelt haast over alle activiteiten en kerstmarkten in deze tijd van het jaar. Als je de supermarkten gelooft moet je bovendien zo langzamerhand wel aan de slag voor je kerstdiner. Daar plof je dan uiteindelijk uitgeput neer, want ja, je wilt niks missen…

Weet je, ik doe er niet aan mee. Natuurlijk maken we het gezellig rond de kerst, ook in mijn huis duiken er steeds meer lampjes op, en op het terras staat een kerstboom te wachten op z’n outfit. Soms kies ik voor een mooi kerstconcert. Maar ik laat me niet gek maken en hoef niet overal heen.

Weet je wat ik wel leuk vind? De kerstwandeling in Houten. Lekker dicht bij huis, een sfeervol rondje van een paar kilometer lopen bij de Rietplas en onderweg allemaal figuren uit het kerstverhaal tegengekomen. Trouwens, meer dan dat. Bedelaars en struikrovers ontbreken ook niet. Na de wandeling nog even een bekertje glühwein of chocolademelk en eventueel naar de dienst die aansluitend gehouden wordt. Een rustig begin van je kerst, ook heel geslaagd om samen met je kinderen te doen. Meer weten over kerst in Houten?

Nu eerst die boom maar eens optuigen.
Prettige kerstdagen!