In de wereld van alles online blijkt er toch behoefte te zijn aan een fysieke planner c.q. organizer. Zo’n ding met een kaft, ringband en een vulling met daarin de weken van het jaar, al dan niet met datums. Zelf heb ik een agenda van Flow voor het noteren van mijn afspraken en andere belangrijke zaken.

Voor een kerstcadeau moest ik op zoek naar een planner. Op de wishlist stond een planner van blogilates.com: The 2018 Fit Planner. Volgens de maker van het wensenlijstje is dit het hoogst haalbare op het gebied van planners. Dat wat je maar kunt bedenken kun je hiermee plannen. Helaas, de planner is op dit moment alleen te koop in de VS en heeft een levertijd van 2 tot 3 weken. Tel daarbij de verzendkosten en invoerrechten en het werd een prijzig ding dat niet op tijd voor kerst ging komen.

Is er dan helemaal niets dichterbij huis te vinden? Googelen kan ik goed en er is heel veel aanbod, maar altijd net niet ‘fancy’ genoeg of wat dan ook. De lat lag hoog. Uiteindelijk viel mijn oog op een viertal planners. Benieuwd welke van de vier planners het ultieme kerstcadeau bleek te zijn voor de chaotische eigenaar van de wishlist? Lees hier de uitkomst.

Waar moest de ideale planner aan voldoen?

  • liefst een verticale indeling voor het overzicht.
  • ruimte in de week voor andere zaken die ertoe doen.
  • liefst ringband.
  • niet te klein maar ook niet te groot.
  • secties voor bijvoorbeeld verjaardagen, wat ging er goed (en wat kan beter), ideeënlijstjes etc.
  • liefst ook een vrouwelijke look and feel.
  • ook handig voor een student.

Welke planners heb ik echt goed bekeken, na een grove screening, voordat ik mijn keuze maakte?

De kandidaten waren:

bal van elastiek

Twee planners heb ik daadwerkelijk in mijn handen gehad. De andere twee heb ik beoordeeld op grond van productspecificaties en reviews van anderen. En uiteraard heb ik de afbeeldingen van de planners goed bekeken.

Just Be You Planner 2018

Een heerlijke agenda voor diegene die naast al dat plannen en organiseren wil wegdromen en sommige van die dromen wil waarmaken.

Dit is de enige van de vier planners met een band en niet met een ringband. De Just Be You Planner 2018 is net als de Flow Planner al voorzien van datums en  en daarom niet heel duurzaam. De agenda is mooi vormgegeven en biedt regelmatig gelegenheid om even stil te staan bij zaken die ertoe doen. Dit is een echte ‘feel good’ planner. Optimisme is hier het toverwoord.

Van de vier planners is het de voordeligste koop.

Agenda 2018 Flow Planners

Anders dan de naam doet vermoeden is deze planner niet van Flow Magazine, maar een product ontworpen door Marloes: moeder met eigen bedrijf, man met wisselend rooster en natuurlijk ook nog een sociaal leven.

De Flow Planner ziet er mooi en vrouwelijk uit, is vrij groot en heeft een horizontale indeling. Deze planner is zeker voor de werkende (ondernemende) vrouw de moeite waard. Er zijn secties voor zakelijk en privé, ook kun je gereden kilometers goed bijhouden; zo zijn er diverse evaluatiemomenten te vinden in deze agenda. Maar de naam van het product zegt het eigenlijk al: het is een agenda, dus gedateerd en minder duurzaam dan bijvoorbeeld de Werkplanner en de Milly Pie. Dit maakt deze planner dan ook verhoudingsgewijs duurder dan de Werkplanner en de Milly Pie.

Maar net als bij de andere drie planners die ik hier bespreek is deze toch in de top vier beland omdat het geheel er mooi uitziet, praktisch is en vele mogelijkheden kent.

Werkplanner van Paper Time

Het eerste dat opvalt is de roze kleur met de brons- /goudkleurige accenten.  Een fris ogende planner met vele mogelijkheden. Deze planner is uit te breiden, kent een verticale indeling en wordt geleverd met diverse handige lijstjes en stickers.

Ook de prijs van deze complete planner is zeer goed te noemen. Veel voor relatief weinig en duurzaam doordat je de Werkplanner van Paper Time kunt navullen en uitbreiden. Een topplanner zonder al te veel poespas  voor de bezige bij die alles onder controle wil houden.

Milly Pie

De Milly Pie planner is een ‘one of a kind’ planner, met verschillende designs om uit te kiezen; er zit er altijd een tussen die bij jou past.

De planner bevat geen datums of vastgelegde ‘tijdlijn’: dit kun je er allemaal zelf in schrijven. Dit maakt het ook de perfecte planner voor de weken waarbij je eigenlijk niets opschrijft. We kennen ze namelijk allemaal, die lege weken in je agenda. Vaak denk ik dan gelijk: zonde! Dat hoeft dus niet bij de Milly Pie. Je hebt de vrijheid om zelf te beslissen of je in de planner een weekje overslaat, zonder dat je de pagina’s kwijt bent! Ook kun je bij Milly Pie kiezen voor een verticale of horizontale indeling.

Milly Pie feest om te krijgen - 2vriendinnen.nl
Milly Pie een feest om te krijgen
Detail Milly Fly - 2 vriendinnen.nl
Detail van linnen omslag Milly Fly
Milly Fly - 2 vriendinnen.nl
Design Milly Fly van Milly Pie
complete planner Milly Pie - 2vriendinnen.nl
Milly Pie een complete planner
Detail weekplanner Milly Pie - 2vriendinnen.nl
Detail weekplanner Milly Pie

Buiten de nog vrij in te delen wekelijkse planner, zitten er ook andere ‘type’ pagina’s in. Neem bijvoorbeeld de maandelijkse to-do list, cadeaulijstjes, belangrijke data, een jaarplanner, enzovoorts. Je kunt zelfs op de site van Milly Pie nog gratis extra’s downloaden, zoals een dagelijkse maaltijdplanner, waarmee je alvast je week uit kunt stippelen qua ontbijt, lunch en diner. En de navulling? Ook makkelijk te bestellen via de site. De maanden zijn makkelijk te scheiden door de vrolijke, stevige tabbladen, die perfect passen bij het complete uiterlijk van de planner: kleurrijk, vrolijk en stylish. Met de Milly Pie wordt je gegarandeerd blij als je de wekelijkse planning gaat maken!

Conclusie

Alle vier de planners hebben zo hun bijzondere eigenschappen waardoor de een iets meer bij de ene dan bij de andere persoon past. Wat de ultieme planner, organizer of agenda voor jou is, dat bepaal jij.

Mijn uiteindelijke keuze  viel op de Milly Fly van Milly Pie en het was een enorme hit op kerstavond. Het was een feestje om uit te pakken en persoonlijke aandacht sprak uit elk detail.

Ik weet in ieder met welke planner ik de volgende keer een afspraak heb.